Tea

Tea

A lapacho tea

2018. január 12. - Nyírfacukor ( xilit )

Maga a lapacho fa, ami a teát adja a dél-amerikai indiánok által már évszázadokkal ezelőtt felfedezett és nagy becsben tartott gyógynövény. Hatalmas rózsaszín, vöröses, vagy lilás virágairól könnyen felismerhető. Híresen hosszú élettartamú növény, 600-800 évig is elél. A teát a fakéreg belső felének lehántásával nyerik és számos egészségügyi probléma kezelésére és megelőzésére bevetik a mai napig.

gyogynoveny.jpg

A lapacho tea egyik érdekes sajátossága, hogy semmilyen csoda-összetevőt nem tartalmaz, csupán a viszonylag hétköznapi hatóanyagok előnyös kombinációja okozza a gyógyhatást. Ettől még persze nem kell alábecsülni, hiszen kifejezetten gazdag forrása az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek, mint a vas, a kálium, a cink, a foszfor, a mangán, a jód, a bór és a bárium, ami nagyon jól jön, mivel egy olyan növényről van szó, amit csak kis mennyiségben fogyasztunk. Találhatóak benne ezen kívül antioxidánsok és antibakteriális hatású vegyületek is. Az inkák és más, a brazil őserdőkben őshonos törzsek elsősorban légúti fertőzésekre, asztmára és a felső légúti nyálkahártyákat érintő fertőzések esetén használták, illetve minden olyan esetben, amikor az immunrendszer célzott támogatására volt szükség. Kezeltek vele fekélyeket, bakteriális és gombás bőrelváltozásokat és a jóindulatú daganatoktól is ezáltal igyekeztek megszabadulni. Használói szerint javítja az érrendszer állapotát is, csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet is.

Napjainkban még mindig érdemes kipróbálni immunhiányos helyzetekben, akár konstans fennálló betegség esetén, akár ha a lábadozás alatt van szükség egy kis támogatásra és szeretnénk azt természetes forrásból biztosítani. Jó hatással lehet gyulladások kezelésére reumás, ízületi fájdalom és a bélrendszer gyulladásai esetén. Szigorúan orvosi ajánlás esetén kiegészíthetünk vele daganatos betegségre kapott modern terápiát is, ha az immunrendszer erősítése nem hátráltatja a kezelést. A magas tápanyagtartalma serkenti a vérképzést, ezzel növeli a szervezet oxigénfelvevő képességét.

A nép gyógyászat pszichedelikus hatást is tulajdonít neki, persze kizárólag gyógyhatásút, ami enyhítheti a krónikus depresszió tüneteit és segíthet az álmatlanságban szenvedőknek is.

A lapacho teát kizárólag kúraszerűen javasolt fogyasztani, 5-6 héten keresztül és kerülni kell ezalatt az Aszpirin használatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://teak.blog.hu/api/trackback/id/tr4913569151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása